Karriere

Slik lager du en god CV!

Om du er kandidat til en stilling hos oss, vil vi alltid be deg laste opp en CV i databasen vår. Hvorfor gjør vi det? Det er fordi en CV gir oss et raskt bilde av om du har erfaringer som matcher den aktuelle rollen vi jobber med. Her er våre råd til en god CV!

CV

Skrevet av Karoline Mari Bjørndal

En Curriculum Vitae (CV) er kort fortalt et sammendrag av det man har lært seg i livet, har gjort eller kan gjøre.

Vi rekrutterere ser ofte at kandidater bruker mye tid på søknadsteksten, men farer over CV-en med harelabb.

Vårt viktigste råd er at du jobber like grundig med CV-en som med søknadsteksten. CV-en må være spisset mot den aktuelle stillingen og oppdatert med alle relevante opplysninger.

Husk at CV-en står på egne bein ved siden av søknaden. Mens det i en søknad er viktig å trekke fram motivasjonsfaktorer og relevante resultater, skal CV-en dokumentere hvordan din samlede kompetanse matcher den aktuelle jobben.

Slik lager du en god CV:

Generell informasjon. Personalia om deg selv. Legg gjerne ved lenke til LinkedIn. Du kan være litt personlig om du vil. Husk bilde av deg selv!

Nøkkelkompetanse/profil: En kort profiloppsummering gir deg muligheten til å fortelle litt om hvem du er og hvorfor du passer til rollen. Tenk på det som en kort oppsummering av søknaden din.

Arbeidserfaring: Historisk fremstilling av din arbeidserfaring med stillingstittel og ansvar i kronologisk rekkefølge. VIKTIG - kronologisk betyr i CV-språk at du setter de siste erfaringer øverst. Beskriv gjerne konkrete resultater du skapte eller ansvar du hadde, f.eks. for personal eller budsjett.

Utdanning: Med mindre du er nyutdannet, kommer utdanning alltid etter arbeidserfaring. Skriv gjerne kort om hva utdannelsen gikk ut på, f.eks. hva du skrev oppgave om. Ta gjerne med karakterer om det er noe du er stolt av.

Verktøy/teknisk kunnskap: Har du sertifiseringer eller kurs? Hva kan du om teknologi og IT? Ta det med om det er relevant og dokumenterer dybdekunnskap.

Referanser: Dette trenger du ikke å sette opp på CV-en, med mindre du alt har avtalt med referansene dine. Vi som rekrutterer vil alltid snakke med deg før vi tar kontakt med referansene dine, slik at du får varslet dem først.

Attester? Legg ved attester eller karakterkort dersom det er relevant.

Tips til layout: Vi vet mange vil skille seg ut i bunken med kreativ form og farge. Vårt råd er at du heller velger et tradisjonelt design. Husk at mottakeren gjerne så raskt som mulig vil finne fram til vesentlig informasjon. God lesbarhet og gjenkjennelig format er rett og slett effektiv kommunikasjon.

PS! Unngå for all del skriveleif i CV-en, da rykker du kjapt bakover i kandidatbunken…

Her kan du registrere din CV i vår kandidatbase: https://fram.recman.no/register.php

FRAM logo med tilhørende tekst som viser 'Idås og Nygjerde.'

Stortingsgata 12, 0161 Oslo

Org. nr. 930 452 963