Kompetanse

Den vanligste feilen når du skal rekruttere

- Den vanligste feilen når du skal rekruttere er å slurve med prosessen, sier Ann Mari Nygjerde, rekrutteringsrådgiver og partner i FRAM.

Ann Mari Nygjerde

Skrevet av Ann Mari Nygjerde

Det er få ting som er mer spennende enn å ansette en ny medarbeider. Som rekrutterende leder vet du at rekruttering er det viktigste du kan gjøre for å skape endring i organisasjonen din. Når rekruttering gjøres riktig, kan det tilføre ny kompetanse, energi og positiv utvikling i en organisasjon. Rett person på rett plass er en nøkkelfaktor for alle virksomheter.

– Rekruttering er verken magefølelse, forskning eller kunst - det er en velutprøvd prosess som er satt av en serie med nøye gjennomtenkte seleksjonsmetoder som har til hensikt å identifisere best jobbmatch og redusere risiko, sier Ann Mari Nygjerde.

En god prosess og metode er det aller viktigste for å unngå dyre feilansettelser.

– Jeg tror på prosessen, sier Nygjerde.

Gjennom hundrevis av rekrutteringer og tusenvis av samtaler med kandidater og rekrutterende ledere har hun ofte sett at kandidaten som ble sett på som soleklar favoritt til å begynne med, ikke nødvendigvis får tilbud om stillingen til slutt.

FRAM kombinerer alltid flere utvalgsmetoder, med både intervjuer, arbeidsprøver, oppgaveløsning, referanseintervjuer, med mer. Forskning viser at treffsikkerheten i rekruttering øker ved å kombinere flere utvalgsmetoder.

Rett person på rett plass

Rekruttering er langt mer enn bare å fylle ledige stillinger. Det handler om å finne en perfekt match mellom organisasjonens behov og kandidatens ferdigheter, erfaringer og personlig egnethet. En grundig og velstrukturert rekrutteringsprosess kan være den avgjørende forskjellen mellom å ansette noen som oppfyller bare de grunnleggende kravene, og å finne en eksepsjonell kandidat som virkelig kan løfte organisasjonen til nye høyder.

I dagens marked er det stor kamp om talentene og evnen til å tiltrekke seg og beholde de beste talentene avgjørende for suksess. Derfor har FRAM rekrutteringsmetodikk fokus på den gode kandidatopplevelsen.

- Det er viktig å tenke på at kandidat og arbeidsgiver skal velge hverandre. Både arbeidstaker og arbeidsgiver skal ta et stort valg. Det må være match for begge, sier Nygjerde.

FRAM logo med tilhørende tekst som viser 'Idås og Nygjerde.'

Stortingsgata 12, 0161 Oslo

Org. nr. 930 452 963